Door een wetswijziging is vanaf 1 januari 2015 het koudemiddel Freon – R22 in airconditioning installaties verboden. Dit koudemiddel komt met name voor bij oude installaties.

Onlangs is er geconcludeerd dat er nog steeds vele airco installaties in Nederland draaien met het koudemiddel R22 (Freon®). Dit zijn met name systemen van 10 jaar of ouder. Het koelmiddel mag al niet meer worden bijgevuld en vanaf 2015 is onderhoud op systemen met R22 verboden.

Voor eigenaren van deze installaties (bouwjaar voor 2001) is het belangrijk te weten dat zolang de klimaatinstallatie het koudemiddel R22 (Freon®) bevat, er door een installateur na 31 december 2014 geen koeltechnische handelingen meer mogen worden verricht. Dit houdt in dat reparaties als gevolg van bijv. lekkage niet meer uitgevoerd mogen worden. De installatie zal dan vervangen moeten worden.

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun airconditioning installatie is het verstandig om tijdig een nieuwe airco aan te schaffen.

Om onverwachte kosten of eventuele investeringen aan uw airconditioning installatie(s) te voorkomen helpt Van Dijk Installaties BV u graag dit te onderzoeken. Wij bieden u een duurzame, energiezuinige en kostenefficiënte oplossing voor uw huidige airco. Onderstaande werkzaamheden kunnen wij geheel vrijblijvend voor u uitvoeren:

  • Het  inventariseren welke airconditioning installaties voorzien zijn van het chloorhoudende koelmiddel R22, zodat wij  een plan van aanpak kunnen opstellen. Hierin wordt aangegeven wat de verwachte levensduur is van de installatie en de eventuele investeringskosten bij vervanging van de installatie.
  • Het opnemen van uw bestaande airconditioning installatie(s) zodat wij een voorstel kunnen doen voor onderhoud.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inventarisatie van uw oude airco installatie.