Warmtepompen

Een warmtepompsysteem verwarmt uw huis of kantoor op een duurzame manier. Warmtepompen maken namelijk gebruik van warmte uit de lucht, bodem of grondwater. In de zomer kan een warmtepompsysteem uw huis of kantoor koel houden. Een warmtepompsysteem voorziet een woning of kantoor van verwarming en warm water, net als een cv of zonneboiler. Sommige warmtepompsystemen kunnen ook koelen, wij kunnen beide systemen voor u leveren en de juiste comfortinstallatie naar uw wensen realiseren.

Een warmtepomp is een duurzame energiebron en de energiebron is in principe onbeperkt en kosteloos beschikbaar. Hierdoor kunnen we de Co2 uitstoot aanzienlijk verminderen en daarmee het broeikaseffect terugdringen.

De Nederlandse regering heeft in internationaal verband afspraken gemaakt over de inzet van duurzame energie en het terugdringen van de Co2 uitstoot in de nieuwbouw wordt dit vorm gegeven door een voortdurende verlaging van de EPC (energieprestatiecoëfficiënt). Per 1 januari 2011 is de EPC verlaagd naar 0,6 en in 2015 wordt de norm 0,4. Warmtepompen zullen hierbij een steeds grotere rol gaan spelen.

Wij kunnen u adviseren en warmtepompen leveren en monteren, voor vakkundig advies kunt u met ons contact opnemen.