Naast de populaire zonnepanelen die elektrische energie voor u pand opwekken biedt Van Dijk Installaties BV nu ook zonnepanelen die warmte energie opwekken. Hiermee krijgt u warm water voor o.a. douchen, wasautomaat, vaatwasser en warmte voor de radiatoren en / of vloerverwarming. Het is ook een optie om de warmte-terug win ventilatie (WTW) van Zehnder / JE StorkAir er mee na te verwarmen. Hierdoor wordt er altijd verse lucht met de gewenste temperatuur in uw vertrek ingeblazen.

Het systeem bestaat uit warmte zonnepanelen, een boiler en een combiketel met kamerthermostaat. Het is mogelijk om de zonnepanelen in combinatie met elektrische zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De panelen hebben dezelfde afmetingen zodat u een esthetisch geheel op het dak creeert. Van Dijk Installaties BV zorgt dat het systeem geheel bedrijfsklaar geleverd en gemonteerd wordt. Met dit systeem zijn er besparingen mogelijk van 60% op uw warm waterverbruik t.o.v. een nieuwe HR Combiketel, waarbij u blijft genieten van die lekkere stortdouche. Daarnaast bespaart u nog eens 10% extra op verwarming ten op zichte van de meest zuinige nieuwe HR CV- ketel.

Met dit systeem is er een EPC reductie van 0,33 mogelijk en zelfs het upgraden van uw energie label met 2 stappen. In combinatie met de elektrische zonnepanelen realiseert u met Van Dijk Installatie BV een pand met een minimaal energie verbruik! Als u nog een stap verder wilt gaan kunt u het pand isoleren en luchtdicht maken volgens de passiefbouwnormen, daarmee creeert u een pand dat geen energie verbruikt. Wij verwachten dat dit soort systemen in combinatie met passieve bouw veel toegepast zal gaan worden in de toekomst.

Neem contact op met Van Dijk Installaties BV en laat u adviseren over de vele voordelen van dit systeem.