De luchtwaterwarmtepomp Hydrotop van DHS is een van de drie genomineerde producten voor de Spirit of Innovation Award. Dat is de prijs voor de meest energiebesparende innovatie van exposanten van vakbeurs Energie 2013.

De warmtepomp is op zichzelf niet nieuw. Wel nieuw is dat ze onzichtbaar kan worden weggewerkt in het dak. De unit is stekkerklaar en kan eenvoudig worden gemonteerd. Ook is de pomp volgens de makers geluidsarm. De jury noemt het daarom “een mooie innovatie van een bekend product”.

Rendement
De warmtepomp hergebruikt de ventilatielucht uit de woning. Bovendien kunnen er acht pv-panelen omheen worden gepast. Zo  wordt de warmtepomp onderdeel van een totaalconcept met rendementsverhoging.

Andere nominaties
Voor de prijs zijn naast de warmtepomp nog twee andere producten genomineerd. Dat zijn ThermoShield, een energiebesparende duurzame buitenverf en de SmartLED, een combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds. Op de eerste beursdag van vakbeurs Energie 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt. Energie 2013 vindt plaats van 24 tot en met 26 september in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Bron: Cobouw